‘’Geleneğimizde umut, geleceğimizde aydınlık var!’’
Sendikamız Lastik-İş’in 73. kuruluş yılı etkinliği 26 Haziran 2022 tarihinde İzmir Konak’ta bulunan Selahattin Ayçiçek Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Programımıza sendikamızın Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Genel Sekreteri İhsan Malkoç, Genel Başkan Yardımcısı ve Toplu Sözleşme Dairesi Başkanı Ziya Ünal, Eğitim Basın Yayın Dairesi Başkanı Salih Gür, Hukuk Dairesi Başkanı Ali Öztürk, Mali İşler Dairesi Başkanı Nejdet Ulusoy, Örgütlenme Dairesi Başkanı Alperen Şakacı, önceki dönem yönetim kurulu üyesi Muharrem Özen, Toplu Sözleşme ve Eğitim Dairesi Müdürü Üzeyir Ataman, Genel Merkez uzmanları, Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri, temsilcilerimiz ve yarışmada derece alan üyelerimiz ve çocukları katıldı. Etkinliğimizin açılışı sendikamızın 73 yıllık mücadele tarihine özel belgesel ile yapıldı.
Alkış ve sloganların eşliğinde coşkuyla karşılanan, sendikamızın Genel Başkanı Alaaddin Sarı Lastik-İş sendikasını, Lastik-İş sendikası yapan başta Rıza Kuas ve Abdullah Karacan olmak üzere hayatını kaybeden herkesi saygı ve rahmetle anarak konuşmasına başladı. Konuşmasını “Sıkıntılı süreçlerde birbirimize sırtımızı dönebilecek kadar güvenerek bu mücadeleyi sürdürmek zorundayız. Geçmişten uzanan ve sendikamızı var eden mücadele arkadaşlarımız gibi birleşerek var olmaya devam edeceğiz.’’ cümleleriyle sürdürdü. Ağır bedeller ödenirken çocuklarımız ve geleceğimiz için tarihsel mücadelemizi bir kenara bırakmamamız gerektiğine, ideallerimizden asla taviz vermeden, emek mücadelemizi ve aile bazlı sendikal yapımızı sürdürmeye devam edeceğimize değindi. ‘’Kuruluş yıl dönümü kutlamamızı ilk kez İzmir’de gerçekleştiriyoruz. Tekrar hoş geldiniz.’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Sendikamız Lastik-İş’in 73. yılında geleneksel hale getirdiğimiz üyelerimiz arasında şiir, kompozisyon yarışması ve üyelerimizin çocukları arasında resim yarışması kazananları şiir ve kompozisyonlarını okumaları ve ödüllerini teslim almak üzere sahneye davet edildi. Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz ödüllerini teslim etti.
ŞİİR YARIŞMASI KAZANANLARI
1.İstanbul Şubemize bağlı Hakan Plastik işyerinde çalışan üyemiz Yılmaz Ünder
2.Gebze Şubemize bağlı BASF işyerinde çalışan üyemiz Ergün Karaman
KOMPOZİSYON YARIŞMASI KAZANANLARI
1.Gebze Şubemize bağlı Corning işyerinde çalışan üyemiz Leyla İnan
2.İstanbul Şubemize bağlı Setaş işyerinde çalışan üyemiz Ali Dilsiz
3.Kocaeli Şubemize bağlı Brisa işyerinde çalışan üyemiz Engin Tufan
11-13 YAŞ ARALIĞINDA RESİM YARIŞMASI KAZANANLARI
1.Kocaeli Şubemize bağlı Goodyear işyerinden üyemiz Kadir Mandıra’nın kızı Damla Mandıra
2.Kocaeli Şubemize bağlı Brisa işyerinden üyemiz Engin Tufan’ın oğlu Enes Tufan
3.İstanbul Şubemize bağlı Paccor işyerinden üyemiz Aytekin Kocaoğlu’nun kızı Belinay Ceylin Kocaoğlu
8-10 YAŞ ARALIĞINDA RESİM YARIŞMASI KAZANANLARI
1.Kocaeli Şubemize bağlı Goodyear işyerinden üyemiz Gökhan İpek’in kızı Minel İpek
2.Kocaeli Şubemize bağlı Brisa işyerinden üyemiz Kayhan Taş’ın oğlu Alaz Kartal Taş
3.İzmir Şubemize bağlı Aktiv Akril işyerinden üyemiz Hayrettin Türkdoğan’ın kızı Tuğba Türkdoğan
Mücadele tarihimizin ve sendikal bilincimizin bize gösterdiği doğrultuda birlik ve dayanışma içinde mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.
Geleneğimizde umut, geleceğimizde aydınlık var.
Tüm Lastik-iş’lilerin 73. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun!






























































