• HAZİRAN AYINDA ENFLASYON BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE %1,13,  BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE %12,62 ARTIŞ GÖSTERDİ
  • MART AYINDA GENİŞ TANIMLI İŞSİZ SAYISI 13 MİLYON 385 BİNE YÜKSELDİ.
  • MART AYINDA GENİŞ TANIMLI İŞSİZLİK ORANI %39 OLARAK HESAPLANDI.

GENEL YÖNETİM KURULU

ALAADDİN SARI
Genel Başkan

İzmit’te doğdu. İlk ve ortaokul eğitiminden sonra lise eğitimini Sosyal Bilimler ve Edebiyat bölümünden mezun olarak tamamladı. 1988 yılında Brisa fabrikasında işe başladı. 1997 yılında Lastik-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 1999 yılında yapılan Genel Merkez Olağan Genel Kurulunda Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim, Basın-Yayın ve Araştırma Dairesi Başkanı oldu. Bu görevi 1999 yılından 2007 yılına kadar aralıksız sürdürdü. 2007 yılında yapılan 25. Olağan Genel Kurulda mevcut görevlerine ek olarak Hukuk Dairesi Başkanlığı görevini de üstlendi. 18-19 Haziran 2011 tarihinde yapılan 26. Olağan Genel Kurulda Lastik-İş Sendikası Genel Sekreterliği görevine getirildi. 23-24 Şubat 2019 tarihlerinde yapılan 27. Olağan Genel Kurulda sendikamızın Genel Başkanlığına seçildi. Sendikal mücadelesini DİSK içinde de sürdüren Alaaddin Sarı, konfederasyonumuzun yöneticiliğini de üstlendi. 2012 yılında yapılan DİSK 14. Genel Kurulunda DİSK Yönetim Kuruluna ilk defa seçildi. 2016 yılında yapılan DİSK 15. Genel Kurulunda, Yönetim Kuruluna ikinci kez, 16 Şubat 2020 tarihinde yapılan DİSK 16. Genel Kurulunda Yönetim Kuruluna üçüncü kez seçildi. Genel Başkanımız Alaaddin Sarı, evli ve üç çocuk babasıdır.

İHSAN MALKOÇ
Genel Sekreter

Trabzon, Köprübaşı’nda doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon Köprübaşı’nda tamamladı. Türk Henkel Kimya San. ve Tic. A.Ş.’nin Çayırova işletmesinde 12 yıl çalıştı. Lastik-İş Sendikası İstanbul Şubemize bağlı iş yeri temsilciliğini 6 yıl yürüttükten sonra 1 yıl boyunca Lastik-İş Sendikası Kartal Şube Başkanlığı ve 2002-2019 yılları arasında Sendikamızın Genel Merkez Yönetiminde Genel Mali Daire Başkanlığı yaptı. 23-24 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilen 28. Olağan Genel Kurul ile sendikamızın Genel Sekreteri seçilmiştir. Evli, ve altı çocuk babasıdır.

ZİYA ÜNAL
Genel Başkan Yardımcısı
Toplu Sözleşme Dairesi Başkanı

Sinop, Türkeli’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kocaeli Çayırova’da tamamladı. Türk Henkel Kimya San. ve Tic. A.Ş.’nin Çayırova işletmesinde 18 yıl çalıştı. Lastik-İş Sendikası Kartal Şubemize bağlı iş yeri sendika temsilciliğini 8 yıl yürüttükten sonra 2003-2007 yılları arasında Lastik-İş Sendikası Kartal Şubesi’nde İdari Sekreterlik ve 2007 yılından itibaren 4 dönem boyunca Gebze Şube Başkanlığı yaptı. 23-24 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilen 28. Olağan Genel Kurul ile sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı ve Toplu Sözleşme Daire Başkanı seçilmiştir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

SALİH GÜR
Eğitim Basın Yayın Dairesi Başkanı
Genel Yönetim Kurulu Üyesi

Kocaeli’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kocaeli’de tamamladı. İzmit’te bulunan Goodyear Lastikleri işletmesinde 13 yıl çalıştı. Goodyear işyeri sendika Baş Temsilciliği görevini 13 yıl boyunca yürüttü. 23-24 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilen 28. Olağan Genel Kurul ile sendikamızın Eğitim, Basın Yayın Dairesi Başkanı seçilmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

ALİ ÖZTÜRK
Hukuk Dairesi Başkanı
Genel Yönetim Kurulu Üyesi

Trabzon, Şalpazarı’nda doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamladı. Pfizer İlaçları Ltd. Şti. işletmesinde 16 yıl çalıştı. İstanbul Şubemize bağlı Pfizer İlaç işyerinde 10 yıl iş yeri sendika temsilciliği yaptı. 2005-2013 yılları arasında İstanbul Şube İdari Sekreterliği görevini üstlendikten sonra 6 yıl İstanbul Şube Başkanlığı yaptı. 23-24 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilen 28. Olağan Genel Kurul ile sendikamızın Hukuk Dairesi Başkanı seçilmiştir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

NEJDET ULUSOY
Mali İşler Dairesi Başkanı
Genel Yönetim Kurulu Üyesi

Kocaeli, Gölcük’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kocaeli’de tamamladı. Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. iş yerinde 22 yıl çalıştı. 2002-2011 yılları arasında Genel Merkez Üst Kurul Delegesi görevini yürüttü. 2011 yılında gerçekleştirilen 26. Olağan Genel Kurul’da Eğitim, Basın-Yayın, Hukuk ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı oldu. Aynı dönemde sendikamızın İktisadi İşletmesinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürdü. 23-24 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilen 28. Olağan Genel Kurul ile sendikamızın Mali İşler Daire Başkanı seçilmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

ALPEREN ŞAKACI
Örgütlenme Dairesi Başkanı
Genel Yönetim Kurulu Üyesi

Kocaeli, Kandıra’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kocaeli’de tamamladı. Üniversite öğrenimine Kocaeli Üniversitesi Lastik Teknolojileri bölümünde ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünde devam etmektedir. Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. iş yerinde 9 yıl çalıştı. 2014 yılında Kocaeli Şube Denetleme Kurulu Üyesi oldu. 27. Olağan Genel Kurulda Genel Merkez Disiplin Kurulu’na seçildi. 23-24 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilen 28. Olağan Genel Kurul ile sendikamızın Örgütlenme Daire Başkanı seçildi. Evli ve bir çocuk babasıdır.