Sendikamızın 2020-2021 yılı eğitim çalışmaları kapsamında 20.03.2021 tarihinde Anlaş Lastik işyerindeki üyelerimize Üye Özel Eğitimi gerçekleştirdik. Sendikamızın Başiskele’de bulunan oteli TRYP by Wyndham’da gerçekleşen eğitime; Genel Başkanımız Alaaddin Sarı, Eğitim Basın Yayın Dairesi Başkanımız Salih Gür, Mali İşler Dairesi Başkanımız Nejdet Ulusoy, Örgütlenme Dairesi Başkanımız Alperen Şakacı, Toplu Sözleşme ve Eğitim Dairesi Müdürümüz Üzeyir Ataman, Toplu Sözleşmesi Dairesi Uzmanı Ece Göktürk, Lastik-İş Sendikası Adapazarı şube yöneticilerimiz ve Anlaş Lastik işyerlerinde çalışan üyelerimizden seçilen arkadaşlarımız katıldı.
Genel Başkanımız Alaaddin Sarı, İstanbul Sözleşmesi konusunda meclis çoğunluğuyla alınan bir kararın, kararname ile kaldırılmasının hem usulen hem hukuken uygun olmadığını ve kadınlara karşı yapılan şiddet ve çeşitli uygulamaların insanlık dışı olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Ardından, ‘’Lastik-İş sendikası tarihinde daima ilkleri yapan bir sendika oldu. Onursal Genel Başkanımız Rıza Kuas’ın ‘’Üstünü Aratma’’ kampanyasından, taşeron sistemini kaldıran sendika olarak, bugüne uzanan mücadelemizde ilkleri yapan bir sendikal anlayış çerçevesinde geleneğimizi sürdürüyoruz. Çocuklarımızın geleceği için eğitimi her zaman ön planda tutmalıyız. Kocaeli Şubemizin yeni binasında verilecek Matematik ve İngilizce kursları, İznik’te kurulacak Kamp Alanımız geleceğimizi oluşturmak için adımlar olacak. Geleceğin sendikasını, geleceğin Türkiye’sini çocuklarımızla oluşturacağız. Bu yüzden sizlerin refah ve bilgi seviyesi çok önemli. Bizler ne kadar bilinçli olursak o kadar güçlü oluruz.’’ cümleleri ile konuşmasını sonlandırdı.
Sendikamızın Toplu Sözleşme ve Eğitim Dairesi Müdürü Üzeyir Ataman’ın ‘’Toplumsal Gelişme ve Sendikal Politikalar’’ başlıklı sunumunun ardından Toplu Sözleşmesi Dairesi Uzmanımız Ece Göktürk ise ‘’Türkiye’de İşçi Sınıfının Güncel Sorunları’’nı işledi.




























