Erzincan’ın İliç ilçesinde yer alan altın madeninde 13 Şubat 2024 tarihinde göçük meydana geldi. Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu bölgede büyük bir alanda gerçekleşen toprak kaymasının ardından olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.
Anagold AŞ’ye bağlı maden ocağında 2022 yılında siyanürlü solüsyonün etrafa saçılmasının ardından maden kısa bir süre kapalı kalmıştı. Ancak uzmanların ve bölge halkının ısrarlı uyarılarına rağmen madende kapasite artışı yapılmasına izin verilerek maden alanının daha da genişletilmesi bugün büyük bir felakete neden oldu.
Olaya ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, madende çalışan 827 kişiden 9’una ulaşılamadığı ifade edilirken, Adalet Bakanlığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.